Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty 1 główka
mięsa mielonego 1/2 kg
cebula 1 duża
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
pieprz
sól
czosnek
ryż 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kroki postępowania

1
Kapustę sparzyć, oddzielić liście, wystudzić
Krok 1 - Gołąbki foto
2
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklic na oleju, posolić, popieprzyć
Krok 2 - Gołąbki foto
3
Ugotowac ryż wg przepisu na opakowaniu. Mięso wymieszac z ryżem i cebulką, doprawic do smaku solą, pieprzem, kucharkiem, czosnkiem
Krok 3 - Gołąbki foto
4
Mięso zawijac w liście kapusty formując gołąbki. Na dnie garnka ułożyc liście kapusty, a na nich układać dość ciasno gołąbki. Zalać wodą wymieszaną z Kucharkiem i gotować ok. 30 minut
Krok 4 - Gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 27.07.2012 23:04
super
Wafelek2601 23.03.2012 23:11
pyszne
fictor123 12.03.2012 07:36
mniam
zdzislawa2 06.03.2012 13:06
bardzo apatyczne
rzenia15 12.10.2011 20:05
uwielbiam
Tika4444 21.09.2011 20:10
fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak