Sposób przygotowania

1. Obieramy ziemniaczki
2. Myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, a następnie robimy to samo z cebulą tylko ścieramy ją na tarce o mniejszych oczkach.
3. Warzywa przekładamy do jednej miseczki, dodajemy mąkę oraz sól i pieprz i wszystko mieszamy.
4. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju smażymy placki z dwóch stron na średnim ogniu do czasu zarumienienia.
5. Proponuję podawać ze śmietaną lub cukrem. (Są wtedy najpyszniejsze)
6. Smacznego ! Można zajadać

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Dziś dodałam 2 zdjęcia placki ziemniaczane bez śmietaną i cukrem, a drugi zdjęcia placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem. Pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !