Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z pieczarek z bazylią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
sól
pieprz
bulion warzywny 3 szklanki
ziemniak 2 sztuki
bazylia 1 łyżka
mleko 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: krem z pieczarek z bazylią

Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w kawałki. Zalewamy bulionem. Dodajemy pokrojone i obrane ziemniaki, sól i pieprz. Gotujemy około 30 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Przelewamy do blendera. Dodajemy bazylię i mleko. Miksujemy na krem. Podajemy posypane bazylią lub udekorowane śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.10.2013 16:49
Dobra zupa.
Mati3 09.07.2012 16:53
podoba mi się:)
gosia47-47 16.09.2011 19:37
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak