Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka pieczone po diabelsku z ostrą papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg
cebula biała 1 szt.
czosnek 4 ząbki
olej 3-4 łyżki
papryczka chili 2 szt.
sól
zioła do dekoracji
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka pieczone po diabelsku z ostrą papryką

Żeberka umyj, osusz, podziel na porcje. Cebulę i czosnek obierz. Papryczkę, cebulę i czosnek posiekaj. Dopraw solą, pieprzem, papryką w proszku. dolej olej i wymieszaj.
Marynatą posmaruj żeberka ułożone w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Piecz ok. 50 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 02.04.2012 13:57
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak