Sposób przygotowania

Jabłka obrać ze skórki. Połowę pokroić na małe kawałki, drugą część potarkować na tarce, włożyć do rondla teflonowego, wsypać cukier z wanilią i cynamon, wymieszać i poddusić razem kilkanaście minut. Z pozostałych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części, większą część rozwałkować na prostokąt i ułożyć w blaszce, na to wyłożyć jabłka przesmażone, potem z drugiej części ciasta formować cienkie wałeczki i układać po skosie na cieście, posmarować brzegi wałeczków białkiem (aby ładnie błyszczały). Piec około 40 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    :) szarlotka-pychotka :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale mnie naszło na wspomnienia i wypieki babci ... :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Po wyjęciu takiej szarlotki z piekarnika w kuchni musi pięknie pachnieć:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !