Sposób przygotowania

Mąkę, żółtka i startą skórkę z cytryny połączyć i ucierać przez 30 minut. Białka ubić na pianę. Dodać do utartej masy. Jeżeli cisato jest za gęste, dodać odrobinę mleka. Patelnię wysmarować masłem. Ciasto wylewać łyżką wazową na gorącą patelnię. Smażyć, nie przewracając. Gdy ciasto z wierzchu obeschnie, przełożyć na półmisek, skropić je sokiem z cytryny, posypać grubą warstwą cukru i zawinąć w rulon.

Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    pyszne te naleśniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !