Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki francuskie po bolońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
cebula 2 szt
mięso mielone 30 dkg
koncentrat pomidorowy 1 szt
sól, pieprz
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki francuskie po bolońsku

Cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie. Dodać mięso mielone, podsmażyć razem, dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy, poddusić razem, wystudzić.
kroić ciasto francuskie w kwadraty, układać farsz i zawijać w rożek, brzeg zacisnąć i ja widelcem nakłuwam. Potem układać na blasze, piec na złoty kolor w temp 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 11.05.2012 23:16
bardzo fajne
Katarzyna/kate1980 04.10.2011 21:32
uwielbiam ciasto francuskie więc napewno skorzystam z przepisu
aginaa 19.09.2011 13:18
super
aguus 16.09.2011 16:09
Koniecznie muszę wypróbować:)
mikrusiak 15.09.2011 15:07
dobre... polecam ...:)
owocówka 15.09.2011 14:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak