Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcje rosołowe 2 sztuki
marchewki 2 sztuki
pietruszka korzeń 1 sztuka
por 50 gram
seler korzeń wg uznania
boczek wędzony 10 dkg
ziemniaki 50-60 dkg
majeranek 3 łyżki
przyprawa uniwersalna wg uznania
bulion 2 sztuki
groch 1,5 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka

Kroki postępowania

1
Porcje rosołowe oczyścić i zalać 3 litrami wody. Zagotować, zebrać szumowiny. Dodać pokrojone w półplasterki marchewki i pietruszkę, pokrojonego w półplasterki pora, kawałek selera i kostki bulionowe. Gotować 5-10 minut.
Krok 1 - Grochówka foto
2
Dodać groch i boczek.
Krok 2 - Grochówka foto
3
Po następnych 10 minutach dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i majeranek. Gotować dalej tak długo, aż ziemniaki zmiękną.
Krok 3 - Grochówka foto
4
Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 4 - Grochówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 10.09.2013 20:55
Taką grochówkę z chęcią bym zjadła.
Weronika_eM 18.11.2011 21:56
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak