Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z kapustą włoską

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 1/2 kg
słonina 25 dkg
cebula 1 szt
kapusta włoska 1/4 szt
bulion warzywny 1 szklanka
sok z cytryny 1 szt
oliwa 1 łyżka
parmezan starty 1 łyżka
zioła świeże drobno pokrojone 1 łyżka
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z kapustą włoską

W rondelku topimy pokrojoną na skwarki słoninę,dusimy drobno pokrojoną cebulę,następnie dodajemy posiekaną kapustę włoską i zasmażamy,wlewamy bulion i dusimy 20 min doprawiając pieprzem,sokiem z cytryny i cukrem.We wrzątku gotujemy makaron al dente odcedzamy i wkładamy do kapusty mieszamy i przez kilka minut smażymy razem.Podajemy posypany tartym parmezanem i świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak