Sposób przygotowania

Wymieszać na sucho cukier, mąkę, kakao ,dodać jajko i wodę ,ubić gładkie i lejące się ciasto ,ubijać do uzyskania pęcherzyków powietrza.
W wąskim garnku rozgrzać olej razem ze specjalną foremka do smażenia motyli.Gorącą foremkę zanurzyć w cieście tak,aby nie zalać górnej powierzchni foremki,po przyklejeniu się ciasta ,zanurzyć foremkę w gorącym oleju i lekko wstrząsnąć ,aby motyl odkleił się od foremki.Po usmażeniu osuszyć na papierowym ręczniku i obficie posypać cukrem pudrem .

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    owocówka

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pysznie wyglądają:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Widziałam kiedyś takie cudo na targach ogrodniczych, pewien pan oferował właśnie takie foremki:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    smakosz1988

    super
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ciekawie zrobione :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !