Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z dodatkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
parowka cienka 2 sztuki
pieczarki 25 dag
por (biała część) według uznania
bulion warzywny 1 litr
ser żółty według uznania
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z dodatkami

Ryż podsmażyć na maśle i udusić do miękkości ja robię to tak jak przy robieniu tradycyjnego risotta czyli podlewam bulionem jak pierwsza dawka płynu zostanie wchłonięta .
Na patelni podgrzewamy olej, podsmażamy parówkę i pieczarki pokrojone w plasterki ,do miękkiego i klejącego się ryżu dodajemy podsmażone pieczarki z parówką i cieniutko pokrojoną porę , doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy ,podajemy posypane startym żółtym serem.
Ja bardzo lubię połączenie tego ryżu z kiszonym ogórkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 12.03.2012 20:51
ciekawe
owocówka 15.09.2011 14:17
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak