Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab nadziewany śliwką

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 700 g
śliwki suszone 20
rozmaryn
tymianek
jałowiec
pieprz
sól
majeranek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: schab nadziewany śliwką

Schab dokladnie myjmy,a nastepnie dlugim nozem wykonujemy naciecie wzdłuż i przez otwor z obu stron upychamy dosc gesto sliwki suszone. Robimy w miseczce marynate z oliwy i rozmarynu, tyminaku, pieprzu, soli, majeranku i rozgniecionych kulek jalowca. Schab marynujemy w marynacie cala noc. Schab musi byc przykryty folia aluminiowa. Nastpenie na drugi dzien wkladamy go do naczynia zaroodpornego i przykrywamy folia aluminiowa. Pieczemy przez 15 min 200 stopniach, nastepnie zmniejszamy temp. do 180 i pieczemy przez ok 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halusia 25.12.2011 19:32
cudnie wygląda
magduś83 24.09.2011 23:04
wygląda rewelacyjnie
aginaa 16.09.2011 18:29
polecam, wyszedł pyszny i soczysty :)
aguus 16.09.2011 16:10
Uwielbiam mięso z owocami, a taki schabik - rewelacja!
owocówka 15.09.2011 14:18
fajne
annao 15.09.2011 13:22
szukałam dobrego przepisu na schab nadziewany śliwkami,sprobuję tego,zobaczymy jak mi wyjdzie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak