Sposób przygotowania

Schab dokladnie myjmy,a nastepnie dlugim nozem wykonujemy naciecie wzdłuż i przez otwor z obu stron upychamy dosc gesto sliwki suszone. Robimy w miseczce marynate z oliwy i rozmarynu, tyminaku, pieprzu, soli, majeranku i rozgniecionych kulek jalowca. Schab marynujemy w marynacie cala noc. Schab musi byc przykryty folia aluminiowa. Nastpenie na drugi dzien wkladamy go do naczynia zaroodpornego i przykrywamy folia aluminiowa. Pieczemy przez 15 min 200 stopniach, nastepnie zmniejszamy temp. do 180 i pieczemy przez ok 50 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    annao

    szukałam dobrego przepisu na schab nadziewany śliwkami,sprobuję tego,zobaczymy jak mi wyjdzie:)
  • 6
    original
    Opublikowano

    owocówka

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Uwielbiam mięso z owocami, a taki schabik - rewelacja!
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam, wyszedł pyszny i soczysty :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    wygląda rewelacyjnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    cudnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !