Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk w pomarańczach i żurawinach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos sojowy 4 łyżki
oliwa 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
pieprz czarny szczypta
sos
sok pomarańczowy 1/2 szklanki
żurawiny garść
rozmaryn pokrojony 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: indyk w pomarańczach i żurawinach

Umyte i osuszone filety nacieramy marynatą z sosu sojowego wymieszanego z oliwą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pieprzem,odstawiamy na pół godziny pod przykryciem do lodówki.Pieczemy z obu stron na grillu.W małym rondelku podgrzewamy sok z pomarańczy dodajemy miód rozmaryn i żurawiny i gotujemy 15 min pod przykryciem aż żurawiny popękają,następnie studzimy i miksujemy.Świeże żurawiny można zastąpić żurawiną do mięs lub dżemem porzeczkowym.Upieczone filety polewamy sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 25.11.2011 20:25
pyszny indyk
eli82 30.10.2011 14:59
wow!
Krystyna32 14.10.2011 18:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak