Sposób przygotowania

Żółtka jaj oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem na jasną, puszystą masę, następnie dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia, ucieramy. Później dodajemy porcjami ubite białka. Całość mieszamy bardzo delikatnie do momentu uzyskania jednolitej masy. Przekładamy ją do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Umyte, osuszone i wydrylowane czereśnie oprószamy mąką i układamy na cieście. Blaszkę wstawiamy do nagrzanego do 180- 200 stopni piekarnika i pieczemy ciasto przez 30- 40 minut. Po upieczeniu ciasto polewamy polewą czekoladową. Możemy użyć gotową polewę lub przygotować ją z masła, kakao, cukru.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    musze tez taki upiec!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pyszne ciacho - pięknie wygląda !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    bardzo fajny przepis!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pychota:)_
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszne masz te ciasta.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam takie ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    mmm pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny placuszek
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !