Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 1 duża garść
jajko 6-7 sztuk
skrzydełka 4 sztuki
śmietana 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
marchew 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Mięso umyć, zalać ok 2,5litra wody. Postawić do gotowania. Marchew obrać, umyć dodać do mięsa. Szczaw przebrać, oczyścić, można pokroić. Podlać niewielką ilością wody i dusić mieszając aż listki się rozpadną. Wyjąć mięso i marchew, dodać szczaw. Zagotować i doprawić do smaku. Dodać śmietanę. Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na polowy. Położyć na talerzu i zalać przygotowaną zupą. Zupa też dobrze smakuje z ubitymi ziemniakami. Można też dodać obrane mięso i pokrojoną marchew.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 03.01.2012 23:01
Lubię taką zupkę
Magdalena67 15.09.2011 09:46
mama taką robiła, lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak