Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z jagodami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto: mąka 35 dag
jajko
maka do podyspania
cukier do smaku
kremówka
cukier waniliowy
jagody 45 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z jagodami

Wyrobić ciasto na pierogi i po rozwałkowaniu wycinać z niego krążki. Na każdym z nich układać owoce jagód można obtoczyć je w mące ziemniaczanej wówczas mniej puszczą soku oraz cukrze. Dokładnie zlepić brzegi. Ugotować w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie ubić kremówkę z cukrem pudrem. Podawać ciepłe z kleksem śmietany.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.06.2012 23:02
Lada moment sezon na jagody. Już nie mogę się doczekać.
mili_kati 22.10.2010 15:46
pychotka
sylwiachmiel 25.06.2010 07:20
tez bym zjadla
Ewa111 24.06.2010 16:21
Bardzo lubię pierogi z jagodami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak