Sposób przygotowania

Wyrobić ciasto na pierogi i po rozwałkowaniu wycinać z niego krążki. Na każdym z nich układać owoce jagód można obtoczyć je w mące ziemniaczanej wówczas mniej puszczą soku oraz cukrze. Dokładnie zlepić brzegi. Ugotować w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie ubić kremówkę z cukrem pudrem. Podawać ciepłe z kleksem śmietany.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo lubię pierogi z jagodami
  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    tez bym zjadla
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lada moment sezon na jagody. Już nie mogę się doczekać.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !