Sposób przygotowania

Robie ciasto.Rozgrzewam patelnię, wrzucam na nią kawałek masła (pół łyżeczki) i wlewam porcję ciasta. Krążąc patelnią, rozprowadzam je po całej powierzchni. Smażę około pół minuty, aż brzegi zaczną się wywijać. Odwracam na drugą stronę i smażę na złoty kolor. Przekładam na talerz i przykrywam ściereczką na czas smażenia pozostałych naleśników. W razie potrzeby (jeśli naleśniki zaczynają przywierać) podczas smażenia następnych, na patelnię wkładam kawałeczek masła przed wlaniem kolejnych porcji ciasta.
Usmażone naleśniki przekładam pergaminem, by się nie posklejały.

Banany obieram i rozgniatam widelcem na jednolitą masę. Mieszam z połową cukru i śmietanką. Na każdy naleśnik nakładam kilka łyżek masy bananowej, zwijam w rulon.

Naczynie żaroodporne smaruję masłem, układam w nim naleśniki w jednej warstwie. Posypuję cukrem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !