Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z piwem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 60 dag
piwo 1 szklanka
kminek Prymat 1 łyżka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
smalec 1 łyżka
chleb czerstwy 2 tarty

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z piwem

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w cienkie paski, zrumienić na tłuszczu i przełożyć do garnka. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na tłuszczu po smażeniu mięsa, dodać do mięsa razem z kminkiem, pieprzem i solą. Podlać piwem, a jeśli trzeba wodą i dusić aż mięso będzie miękkie. Posypać chlebem i dusić jeszcze przez 3-5 min. Podawać z ziemniakami i kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 25.08.2011 23:03
zachęcający przepis!
kriso 10.08.2011 20:59
smaczne
Magdalena80 04.05.2011 23:43
ciekawe
Tika4444 22.02.2011 10:33
może być ciekawe
AgaS10 07.02.2011 09:09
z piwem..pycha:)
szajba2 29.12.2010 13:48
wolę oba główne składniki spożywać osobno
patusia 03.12.2010 00:41
Ciekawy przepis :)
noculos 29.09.2010 17:37
dobre!
mikrusiak 23.08.2010 11:17
hm...z pifffkiem...;)
MAŁGORZATA108 03.07.2010 13:21
Piwo zwykłe, czy karmelowe?
Barbara55 01.07.2010 15:42
może być ciekawe
halina17 14.05.2010 12:45
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak