Sposób przygotowania

Jabłka( obrane i pokrojone w ćwiartki ) wrzucić do rondla lub na głęboką patelnię.
Smażyć około 15 minut, dodać cukier i pokrojone na kawałki i bez skóry nektarynki.
Smażyć ponownie około 25-30 minut.
Konfiturę odstawić do przestygnięcia.
Jeśli konsystencja jest za rzadka, możemy jeszcze chwilę przesmażyć.
Zimne jabłka przełożyć do słoiczków.
Pasteryzować 15 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Super pomysł na jabłka zamknięte w słoiku... I chyba się skuszę:)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    super, super, polecam
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    super, super, polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    super
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    niestety zapasy już mi się skończyły
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    niestety zapasy już mi się skończyły
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Mniam,pyszności.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !