Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z nutą nektarynki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1,5 kg
nektarynki duże 3 szt
cukier 1 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z nutą nektarynki

Jabłka( obrane i pokrojone w ćwiartki ) wrzucić do rondla lub na głęboką patelnię.
Smażyć około 15 minut, dodać cukier i pokrojone na kawałki i bez skóry nektarynki.
Smażyć ponownie około 25-30 minut.
Konfiturę odstawić do przestygnięcia.
Jeśli konsystencja jest za rzadka, możemy jeszcze chwilę przesmażyć.
Zimne jabłka przełożyć do słoiczków.
Pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 30.05.2012 19:56
Mniam,pyszności.
ZEWA 03.04.2012 11:22
niestety zapasy już mi się skończyły
ZEWA 03.04.2012 11:22
niestety zapasy już mi się skończyły
Barbara33 03.04.2012 11:15
super
ZEWA 25.09.2011 19:29
super, super, polecam
ZEWA 25.09.2011 19:29
super, super, polecam
Agnieszka_B 25.09.2011 06:53
Super pomysł na jabłka zamknięte w słoiku... I chyba się skuszę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak