Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany camembert z kartoflami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kartofle 6 szt
sól 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżeczka
panierka do kąsków klasycznych 4 łyżki
panierka do kąsków pikantnych 4 łyżki
olej 2 łyżki
camembert 1 szt
camembert 1 ziołowy

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany camembert z kartoflami

Kroki postępowania

1
Obrać kartofle, umyć i pokroić na pół, ugotować z 1 łyżeczką soli, odcedzić następnie posypać 1 łyżeczką przyprawy do kartofli
Krok 1 - Panierowany camembert z kartoflami foto
2
Wymieszać w jednej misce oba rodzaje panierki. W miseczce ubić 2 jajka z 1 łyżeczką warzylionu. Oba kawałki sera dokładnie maczać w jajku z każdej strony, a następnie panierować dokładnie w panierce, czynność powtórzyć aby zapobiec ewentualnemu wyciekaniu sera spod panierki.
Krok 2 - Panierowany camembert z kartoflami foto
3
Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni grillowej, ułożyć ser i kartofle, usmażyć dokładnie z każdej strony.
Krok 3 - Panierowany camembert z kartoflami foto
4
Wyłożyć ser i kartofle na talerze, udekorować sałatą, pomidorami, a kartofle posypać natką pietruszki.
Krok 4 - Panierowany camembert z kartoflami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 26.09.2011 08:06
pychotka
Beatris 15.09.2011 10:22
Bardzo smakowity. I w dodatku tak ładnie podany.
pacpaw 14.09.2011 22:56
ale go pięknie przyrumieniłaś!
sylwia / sytofala 14.09.2011 20:57
taki serek jest super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak