Sposób przygotowania

Jajka wbić do pojemnika dodać cukier puder i ubić . Mąkę przesiać z kakao,proszkiem do pieczenia,i mąką ziemniaczaną i dodać do masy jajecznej .Wlać olej i dokładnie wymieszać.Ciasto wylać na małą tortownicę (dno wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować tłuszczem).Kiwi obrać i pokroić na ósemki. Owoce lekko wcisnąć w ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec przez około 20 -25 minut.Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu z dodatkiem jednej łyżki cukru.Wszystkie składniki na kruszonkę włożyć do miseczki i wyrobić drobną kruszonkę.Budyń wyłożyć na podpieczone ciasto i posypać kruszonką i wstawić ponownie do piekarnika.Piec jeszcze około 10 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    nigdy nie jadła, ciasta z kiwi :-) ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Fantastycznie wygląda:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    bajeczne słodkości
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    zaintrygowało mnie to ciacho:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    świetne połączenie smaków!! na pewno wypróbuję:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ale fajny przepis, myślę że z kiwi może być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !