Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardele z octem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Swierzych sardeli 80 dag
czosnku 3 zabki
pietryszki 1 natka
soli szczyptę
octu winnego kilka łyżek
oliwy z oliwek 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Sardele z octem

Czosnek i pietruszkę drobno posiekać. Dodać szczypte soli i 3 łyżki oliwy. starannie wymieszać. Serdele oczyścić. Usunąć łuski i głowy. Lekko posolić i ułożyć na półmisku. Posypać przygotowanym czasnkiem. Skropić obficie octem. Pozostawić na 2 godziny, aby przesiąkły sosem.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak