Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Mięso myjemy,osuszamy i robimy kieszonkę .W mięsie robimy kieszonkę na farsz. Kromki pokroić w drobną kostkę, cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, pietruszkę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Z cytryny wycisnąć sok. Wszystkie składniki na farsz wymieszać ze sobą i włożyć do kieszonki w mięsie. Otwór spiąć wykałaczkami mięso natrzeć solą i pierzem i startą skórką cytrynową, włożyć do naczynia żaroodpornego . Podlać winem i taką samą ilością wody i wstawić do piekarnika nagrzanego 190 stopni. Mięso polewać sosem co jakiś czas Pieczeń musi się piec tyle czasu ile waży.Ja nawet przedłużam pieczenie o ok. 15 minut. Zaraz po upieczeniu mięsa nie kroimy, ponieważ jak każda pieczeń musi chwilkę czasu poleżeć i odpocząć, aby nie uciekły z niej soki.Najlepiej wyjąć mięso na deskę i okryć folią aluminiową i zostawić tak na ok. 10 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pysznie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    znakomita,,
  • 1
    zdjecie12847
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wow!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo smaczne mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    wygląda przepysznie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Uwielbiam taką pieczeń, z chęcią bym zjadła.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !