Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie dla dzieci;BOLEK I LOLEK

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z błękitka 300 g
marchewka w/g uznania
jabłka w/g uznania
śmietana 50 g
olej 100 g
mąka
cukier do smaku
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Danie dla dzieci;BOLEK I LOLEK

Filety umyć,wyporcjować,śćiągnąć skórę,osolić,jajko rozbić,rybę obtoczyć w mące,jajku,w bułce tartej,uformować i usmażyć na oleju,marchewkę i jabłko utrzeć na tarce wymieszać razem,dodać śmietanęi,cukier i wymieszać,rybę podawać z surówką i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak