Sposób przygotowania

Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu z dodatkiem 2 łyżek cukru.Brzoskwinie dokładnie umyć i pokroić na ósemki(pestki wyrzucić).Mleko podgrzać z 1 łyżeczką cukru dodać pokruszone drożdże i wymieszać z 1 łyżką mąki pszennej .Odstawić do wyrośnięcia na ok. 10 minut.Jajka ubić z cukrem. Do miski przesiać mąkę z budyniem wymieszać z solą dodać ubite jajka ,olej,kefir, rozczyn i kilka kropel olejku . Ciasto wymieszać i odstawić przykryte czystą ściereczką na ok. 30 minut.Wszystkie składniki na kruszonkę włożyć do miseczki i wyrobić kruszonkę. Ciasto wyłożyć na większą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia . Na wyrównanym cieście rozsmarować ugotowany, przestudzony budyń.W budyń lekko powciskać pokrojone brzoskwinie.Na wierzchu posypać kruszonkę.Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec ok. 40 minut.

Komentarze

  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszne ciasto
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    fajne połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    LoLa

    lubię takie drożdżówki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !