Sposób przygotowania

Ziemniaki szorujemy i gotujemy - ale nie całkiem na miękko. Obieramy ze skórki- kroimy na połówki i wydrążamy środki by powstały miseczki.
Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek i szpinak- przyprawiamy- dusimy kilka minut, a następnie dodajemy kilka łyżek śmietanki- tak by masa nie była za rzadka.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem- układamy w nim połówki ziemniaków, które napełniamy masą szpinakową- posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, aż ser się rozpuści i lekko zarumieni.

Komentarze

  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ciekawe
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    pyszności - dodać fetę i niebo w gębie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    śwetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny,smaczny przepis !
  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    no proszę...może się przekonam do szpinaku:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Olaszka

    mmmmm... muszę to zrobić :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    brzmi ciekawie :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !