Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z winem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

watróbki z drobiu 0,5 kg
cebuli 10 dag
białego wytrawnego wina 150 ml
mleko 0,5 szklanki
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól, pieprz do smaku
tłuszcz 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z winem

Wątróbkę oczyścić, umyć i usunąć z niej tłuszcz. Większe kawałki przekroic na pół. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać tłuszcz i zrumienić watróbkę. Wlać wino. Dusić na małym ogniu przez 10 minut. Przyprawić so smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i surówką.

Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

etka 29.10.2010 12:41
to najlepszy pomysł na wątróbkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak