Sposób przygotowania

Mięso oczyścić z błon, umyć, włożyć do wrzącej wody i posolić. Gdy woda z mięsem się zagotuje, zmniejszyć płomień. Do niecałkowicie ugotowanego mięsa dodać oczyszczoną włoszczyznę i przypieczoną cebulkę. Mięso z warzywami gotować do miękkości. Wyjąć z wywaru i pokroić w cienki plastry. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu najpierw mięso, później warzywa. Przyrządzić sos: cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu, dodać mąkę, przysmażyć i rozprowadzić wywarem. Dodać musztardę, wymieszać. Doprawić sos do smaku. Mięso zalać przygotowanym sosem i zapiec.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    bardzo lubię karkówkę,więc to na pewno też mi będzie smakowało

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !