Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

borowiki w cie scie piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kapelusze borowików 15 szt.
sól
pieprz
olej
Ciasto:
piwo 1/8 litra
jajko 2 szt.
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia ¼ łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: borowiki w cie scie piwnym

Oddzielić żółtka od białek. Żółtka wymieszać z piwem mąką i solą utrzeć ciasto. Grzyby oczyścić oprószyć pieprzem i solą. Każdy maczać w cieście smażyć na tłuszczu do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak