Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastka z serem z nadzieniem paprykowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 30 g
mąka 80 g
ser żółty 80 g
jajko 1 szt.
ser topiony 100 g
papryka 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka z serem z nadzieniem paprykowym

Z mąki, margaryny, startego żółtego sera i żółtka zagnieść ciasto, zawinąć je w czystą ściereczkę i wstawić na jedną godzinę do lodówki. Następnie włożyć ciasto między dwa arkusze foli aluminiowej i rozwałkować. Szklanką wycinać krążki i piec 5 minut w temperaturze 220 stopni, następnie wyjąć z piekarnika i ostudzić. Ser topiony rozetrzeć na masę, dodać ubite na pianę białko i drobno pokrojoną paprykę. Masę dokładnie wymieszać i nakładać na ciasteczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak