Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z białą fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
buraki pół kg
fasola biała 1 puszka
śmietana pół szkl
Liść laurowy suszony Prymat
ziele ang
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z białą fasolą

Włoszczyznę obrać, pokroić w plasterki, zalać wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy - gotować 10 min.
buraki obrać, zetrzeć na tarce, dodać do zupy i gotować kolejne 10 min.
Fasolę odsączyć, dodać do zupy, zabielić śmietana i gotować jeszcze 5 min.
Przyprawić do smaku sola, pieprzem i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak