Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
jajko 2 szt.
otręby pszenne 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki
cebula 1 średnia
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz świeżo zmielony
rozmaryn do smaku
jajko 4 szt.
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z jajkiem

Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Pokroić wzdłuż na ćwiartki.Mięso zmielić dodać otręby ,zimną wodę,jajka,sól i pieprz do smaku oraz 1 łyżeczkę suszonego rozmarynu.Obraną i posiekaną cebulę z czosnkiem zeszklić na oliwie i dodać do mięsa. Wyrobić na jednolitą masę i wyłożyć na kawałek foli spożywczej.Uformować prostokąt lekko spłaszczyć, rozłożyć jajka i zawinąć w zgrabną roladę.Wyrównać i przełożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego oliwą.Podlać wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekać przez ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 06.06.2017 17:40
pyszna pieczeń dopełnienie jajek
Norgiusz 21.09.2012 15:12
wyglada pieknie
PaniMISIOWA 14.06.2012 22:08
ładnie się prezentuje
Grażyna13 02.05.2012 21:46
Pycha !
smakowita 17.02.2012 20:22
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
smakowita 15.09.2011 10:34
Fajnie ,że znalazła się zguba ;-)
misia53 14.09.2011 21:18
No, wreszcie odnalazłam swój talerz ....zabieram go z jedzonkiem , hihi....
Henryka2 14.09.2011 17:39
Bardzo apetycznie wygląda!
leonkot 14.09.2011 17:02
jakie to ładne :)
Marlena/Kinia 14.09.2011 13:55
robiłam kiedyś podobną pieczeń, tylko bez otrębów. Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak