Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w miodzie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
miód 2 łyżki
powidła śliwkowe 1 łyżka
marynata
wino białe wytrawne 25 ml
sos sojowy 3 łyżki
pieprz 1/2 łyżeczki
Sos imbirowy 25 ml

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w miodzie

Białe wino mieszamy z sosem imbirowym,sosem sojowym i pieprzem.Żeberka myjemy osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki.Wkładamy do marynaty i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.Przed ułożeniem na tacce smarujemy miodem wymieszanym z powidlami śliwkowymi.Pieczemy na tackach pamietając o obracaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basiulka20088 04.12.2011 23:52
jutro spróbuję aczkolwiek uwielbiam połączenie mięska z miodem zwłaszcza na grilu
anemon 15.09.2011 06:30
Smaczna kompozycja smakowa.
Marlena/Kinia 14.09.2011 13:58
na pewno wypróbuję! żeberka - pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak