Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w sosie barbecue

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberki 1 kg
bulion warzywny 1/2 litra
sos
cebula 1 szt
seler naciowy 2 łodyżki
pomidory 1 puszka
cukier brązowy 2 łyżki
tabasco 1 łyżka
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ocet winny czerwony 2 łyżki
sos worcester 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w sosie barbecue

Żeberka gotujemy w bulionie warzywnym z dodatkiem przypraw i po lekkim ostudzeniu smarujemy je sosem powstałym z drobno pokrojonej cebuli i selera naciowego uduszonego na maśle,następnie dodajemy pozostałe składniki i gotujemy na ogniu 20 min.Pieczemy na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.11.2011 07:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak