Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z wątróbek drobiowych

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
śliwki suszone 20 dkg
marynata
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
cebula 1 szt
majeranek 1/2 łyżeczki
kminek 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
boczek wędzony 20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z wątróbek drobiowych

Wątróbki oczyszczamy osuszamy i kroimy na połówki.W rondelku podgrzewamy oliwę wymieszaną z sokiem z cytryny dodajemy drobno pokrojoną cebulę kminek i majeranek.Do gorącej marynaty wkładamy wątróbki i po kilku minutach zdejmujemy z ognia,studzimy i na godzinę wkładamy do lodówki.Nadziewamy na szpadki wątróbki zrolowane plasterki boczku i suszone śliwki.Układamy na tacce i pieczemy na grillu obracając i smarując marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 11.02.2012 18:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak