Sposób przygotowania

Żeberka umyć, osuszyć ,posolić i popieprzyć.Usmażyć na oliwie na brązowy kolorek-przełożyć na talerz .Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.Zeszklić na pozostałym tłuszczu ze smażenia mięsa , dodać oczyszczone kurki.Dusić ok. 5 minut podlać winem i wodą (ok. pół litra).Włożyć usmażone żeberka i dusić do miękkości . Miękkie mięso wyjąć ,a sos zredukować aż zrobi się lekko gęstawy .Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do sosu.Chwilę podgrzewać i gotowe. Podawać np.; z ziemniakami .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    to jest przepis dla mnie! świetny!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Muszą być bardzo smaczne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Muszą być bardzo smaczne:)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !