Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski z bryndzą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
olej 1 łyżka
woda 3/4 szklanki
jajko 1 szt
bryndza 10 dkg
słonina wędzona 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: kluski z bryndzą

Makę mieszamy z jajkiem solą i wyrabiamy dolewając wodę aby powstałe dosyć gęste ciasto.Wodę gotujemy solimy i dodajemy olej.Małą deseczkę lekko zanurzamy w wodzie kładziemy na niej ciasto i nożem odcinamy malutkie kluseczki wrzucając je do wrzątku.Po kilku minutach od wypłynięcia wyciągamy.Posypujemy lub mieszamy z pokruszoną bryndzą i dekorujemy stopionymi skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak