Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

maślaki z kalafiorem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
maślaki 300 g
mleko 250 g
jaja 8 szt
przyprawy do smaku
chleb ciemny 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: maślaki z kalafiorem

chleb zamocz w mleku następnie zmiel w maszynce wymieszaj z 2 jajami, przygotuj formę na ciasto, formę wyłóż masą chlebową,maślaki ugotuj w osolonej wodzie,oraz kalafiorem, kilka grzybów zostaw do dekoracji,a resztę zmiel z kalafiorem w maszynce, masę kalafiorowo-grzybową przełóż do formy z masą chlebową, zalej jajami, i zapiekaj w piecu 20 minut w temp 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak