Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolki jaś 40 dag
kiełbasy 4 laski
przyprawy do fadoli Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna
Majeranek suszony Prymat
koncentrat pomidorowy
olej do smażenia
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku.

Kroki postępowania

1
Fasolę namoczyć poprzedniego dnia na noc i ugotować w tej samej wodzie.
Krok 1 - Fasolka po bretońsku. foto
2
na odrobinie oleju podsmażyć kiełbasę i cebulę.
Krok 2 - Fasolka po bretońsku. foto
3
Gdy fasola będzie miękka dodać kiełbasę i cebulę oraz przyprawy.
Krok 3 - Fasolka po bretońsku. foto
4
Dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę pogotować.
Krok 4 - Fasolka po bretońsku. foto
5
Smacznego :)
Krok 5 - Fasolka po bretońsku. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia1 16.09.2011 11:26
ja lubie sobie dodać jeszcze papryki swiezej :)
Izabela/bella81 16.09.2011 07:39
akurat boczku nie miałam, ale czasem też dodaję i jest równie pyszne :)
Dorota59 15.09.2011 10:08
ja też robię z boczkiem
Wafelek2601 14.09.2011 12:35
ja dodaję jeszcze boczek
Beatris 14.09.2011 11:56
Robię bardzo podobnie, dlatego wiem, że smakuje wyśmienicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak