Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z kremem budyniowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budynie śmietankowe 2 opakowania
mleko 1 litr
cukier puder 2 szklanki
margaryna Kasia 2 kostki
sok z cytryny 1/4 szklanki
woda 1/4 szklanki
cukier 4 łyżki
kakao 2 łyżki
Biszkopt 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z kremem budyniowym

Budynie ugotować na mleku wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę. Dodawać do tego ostudzony budyń po 1 łyżce cały czas ucierając. Z gotowego kremu odłożyć kilka łyżek do dekoracji. Do reszty dodać kakao i dokładnie wymieszać. Sok z cytryny wymieszać z cukrem i wodą. Płaty biszkoptu nasączać sokiem z cytryny zmieszanym z wodą i smarować kremem. Wierzch i boki tortu również posmarować kremem. Udekorować pozostawionym białym kremem i np. różami z cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 06.10.2012 21:57
Piękny tort. Mam ochotę na kawałeczek.
Łukasz15 31.07.2012 16:43
Pyszny
ilka_86 13.07.2012 09:13
wygląda wspaniale:)
BernadettaP 05.11.2011 13:04
śliczny :-)
Renia1 04.10.2011 18:18
cudowny, piekny !
Iwona56 25.09.2011 18:12
cudny
Weronika_eM 18.09.2011 22:15
śliczny tort
halina17 14.09.2011 12:30
super wygląda
1j1o1l1a1 14.09.2011 12:24
nie kuś!:))) i tak już trochę za dużo przybyło tu i ówdzie
agnsto 14.09.2011 11:59
wyglada swietnie ! ;-))
Emilia22 14.09.2011 11:42
piękny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak