Sposób przygotowania

Mięso rozbić na kotlety posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem.Liście szpinaku dokładnie opłukać z piasku w lekko osolonej wodzie .Położyć szpinak na każdy płat mięsa dość grubo i zwinąć w zgrabne roladki (spiąć wykałaczką).Lekko posolić i smażyć na rozgrzanej oliwie na rumiany kolorek ze wszystkich stron. Dodać dokładnie oczyszczone kurki i dusić przez ok. 2 minuty.Podlać winem i taką samą ilością gorącej wody .Dusić przez 15-20 minut.Roladki wyjąć do sosu dodać śmietankę i masło zagniecione z mąką .Trzymać na ogniu przez 3-4 minuty na ogniu cały czas mieszając.Na końcu dosmaczyć solą i pieprzem (w razie potrzeby) .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    agnsto

    koniecznie wyproboje,bo wyglada pysznie ! ;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    nie lubię szpinaku ale wygląda świetnie
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Slicznie wyglądają
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale wspaniałe!
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    koleżanka raz takie przyniosła do pracy, palce lizać, a i pokrojone w plasterki na chlebie świetnie smakują
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    juuusta

    pyszne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !