Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 6 plastrów
szpinak świeży 2 garści
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 12% 1/3 szklanki
oliwa do smażenia
kurki 2 garści
masło 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 łyżeczka płaska
białe wino 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe ze szpinakiem

Mięso rozbić na kotlety posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem.Liście szpinaku dokładnie opłukać z piasku w lekko osolonej wodzie .Położyć szpinak na każdy płat mięsa dość grubo i zwinąć w zgrabne roladki (spiąć wykałaczką).Lekko posolić i smażyć na rozgrzanej oliwie na rumiany kolorek ze wszystkich stron. Dodać dokładnie oczyszczone kurki i dusić przez ok. 2 minuty.Podlać winem i taką samą ilością gorącej wody .Dusić przez 15-20 minut.Roladki wyjąć do sosu dodać śmietankę i masło zagniecione z mąką .Trzymać na ogniu przez 3-4 minuty na ogniu cały czas mieszając.Na końcu dosmaczyć solą i pieprzem (w razie potrzeby) .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

juuusta 31.08.2013 21:24
pyszne jedzonko
plocia 16.11.2012 22:10
koleżanka raz takie przyniosła do pracy, palce lizać, a i pokrojone w plasterki na chlebie świetnie smakują
PaniMISIOWA 19.05.2012 19:33
ale wspaniałe!
motyl 10.04.2012 10:23
Slicznie wyglądają
smakowita 16.02.2012 22:30
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
treonina 15.09.2011 00:18
nie lubię szpinaku ale wygląda świetnie
agnsto 14.09.2011 12:01
koniecznie wyproboje,bo wyglada pysznie ! ;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak