Sposób przygotowania

Do ciepłego mleka dodać pokruszone drożdże i cukier.Nie mieszać -odstawić na 10 minut. Mąkę przesiać do miski wymieszać z solą, oliwą i rozczynem.Dokładnie wyrobić gładkie ciasto i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę czasu przykryte czystą ściereczką aby wyrosło.Z ciasta uformować bochenek chleba i przełożyć do blaszki(małe korytko)wyłożonej papierem do pieczenia wysmarowanej dodatkowo oliwą.Na bochenku zrobić wzdłuż nacięcie ostrym nożem i zostawić do wyrośnięcia no około pół godziny.Piec przez ok. jedną godzinę w 180 stopniach . Pod koniec pieczenia można spryskać zimną wodą ,wtedy uzyskamy chrupiącą skórkę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    swojski - najlepszy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    spróbuję
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniały

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !