Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Fasolka szparagowa żółta 1 kg
pomidory 2 kg
sól szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pieprz szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa na zimę

Fasolkę szparagową dokładnie myjemy, usuwamy końce, jak jest długa, to kroimy na mniejsze kawałki. Następnie oczyszczoną fasolkę wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy do miękkości. Pomidory myjemy, usuwamy skórkę, kroimy na mniejsze kawałki i rozgotowujemy w niewielkiej ilości wody. Następnie doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i po rozgotowaniu miksujemy blenderem. Odcedzoną fasolkę nakładamy do słoików, zalewamy gorącym sosem pomidorowy i pasteryzujemy 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 14.09.2011 16:11
z pomidorami ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak