Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała ryba z pieczonym porem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 1\\2 kg
filety rybne 2
sok z cytryny 2 łyżki
wędzony boczek 4 plasterki
oliwa 2łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Biała ryba z pieczonym porem

Do nie dużego garnka wlewamy wodę , wkładamy pory najlepiej aby były małe i od razu pocięte w cienkie paski i blanszuje przez 3 minuty. Odcedzamy i odstawiamy aby pory odparowały , w tym czasie nastawiamy piekarnik na 200 st a na blaszce do pieczenia układamy rybę posypujemy przyprawą , sola , pieprzem oraz sokiem z cytryny , na każdego fileta nakładamy pory a na wierzch po 2 kawałki boczku , blaszkę z rybą wstawiamy do piekarnika i pieczemy do momentu aż ryba się zarumieni a boczek nabierze koloru brązowego i stanie sie chrupki , całość powinna potrwać ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olivka 11.10.2012 13:53
apetyczny przepis, wypróbuję
Justyna/Dzastus 12.07.2012 00:29
ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak