Sposób przygotowania

Nektarynki dokładnie umyć i pokroić na ósemki -pestkę wyrzucić.Mleko podgrzać z cukrem i margaryną.Do letniego mleka dodać pokruszone drożdże i 1 łyżkę mąki .Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na 10 minut. Do misy wbić jaja, ubić mikserem i dodać rozczyn.Wymieszać i stopniowo dodawać przesianą mąkę. Chwilkę wyrabiać drewnianą łyżką i odstawić ciasto okryte czystą ściereczką na 30 minut do wyrośnięcia.Po tym czasie połowę ciasta wyłożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Położyć kawałki nektarynki i przykryć resztą ciasta .Do miski włożyć margarynę,cukier,mąkę,cukier waniliowy i proszek budyniowy.Palcami wyrobić kruszonkę i posypać ciasto. Po 20 minutach włożyć ciasto do piekarnika nagrzanego do 150-160 stopni i piec przez ok. 40-45 minut aż ciasto będzie suche.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    mniam mniam
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    mmmm pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    świetne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    swietnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    swietnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    takiej drożdżówki jeszcze nie jadłam, pewnie pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !