Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem ze świeżych malin

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 200 g
woda 1\\4 szklanki
żelfiks 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem ze świeżych malin

Maliny najpierw dokładnie umyć opłukać i odsączyć na sitku potem przełożyć do garnka wlać wodę , dodać żelfiks i wstawiamy na mały płomień , gdy już maliny zaczną się gotować to wtedy dodajemy cukier i zamieszać aby cukier się rozpuścił i żeby zniknęła piana , gotować 5 minut. Gorący dżem przekładamy do słoików postawiamy do góry dnem i czekamy aż przestygnie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 02.12.2013 17:40
pyszny dżem
barbara11561 17.11.2011 10:42
lubię swoje dżemy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak