Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
mąka 2 szkl
cukier 3/4 szkl
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Banany obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i rozgniatamy dokładnie widelcem. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puch, następnie dodajemy po jednym jajku. Ciągle ucierając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz banany. Formę keksową smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Wkładamy ciasto bananowe i pieczemy w 180*C 50-60 minut (w zależności od piekarnika).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 20.01.2012 21:27
uwielbiam banany!!! bardzo fajne ciasto, na pewno je zrobie
Ela15 25.11.2011 11:29
fajny przepis
novita23 16.11.2011 08:27
pyszny
Ewa6274879 14.09.2011 12:07
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak